Cookies

Tento web je provozovaný MEDICAL TRIBUNE CZ, s.r.o., a potřebuje pro přizpůsobení obsahu a analýzu návštěvnosti váš souhlas. Souhlas vyjádříte kliknutím na tlačidlo "OK". Více informací
Svůj souhlas můžete odmítnout zde.

Oborové aktuality – Neurolog

Migréna - Moderní diagnostika a léčba

12. 10. 2023 - redakce Kapitoly online


Migréna - Moderní diagnostika a léčba

Pavel Řehulka

Migréna je dlouhodobé onemocnění se závažnými socio-ekonomickými dopady. Během poslední dekády došlo k významnému pokroku v pochopení patofyziologie a léčbě tohoto onemocnění. Migréna se tak ocitla v popředí zájmu lékařů i pacientů.

Nová kniha shrnuje diagnostická kritéria migrény a jejích podtypů, srozumitelně vysvětluje patofyziologii migrény a souvislosti s jinými onemocněními. Samostatná část je věnována diferenciální diagnostice a využití paraklinických metod. Kniha poskytuje aktuální informace o léčbě migrény- akutní, preventivní i nefarmakologické. Důraz je kladen na individualizovanou péči u pacientů s jednotlivými typy migrény a jejich komplikací.

Pro klinickou praxi mohou být užiitečné i specifika léčby u zvláštních skupin nemocných (děti a dospívající, těhotenství a kojení, ženy ve fertilním věku, starší lidé a pacienti s kardiovaskulárním onemocněním). Doplňující informace zahrnují i úhradové podmínky pro inovativní léčbu a organizaci péče o pacienty s migrénou v ČR i posudkovou problematiku.

Kniha má příruční formát, obsahuje množství praktických tabulek a ilustrací.

Koupíte na stránkách nakladatelství Maxdorf.

zpět