Cookies

Tento web je provozovaný MEDICAL TRIBUNE CZ, s.r.o., a potřebuje pro přizpůsobení obsahu a analýzu návštěvnosti váš souhlas. Souhlas vyjádříte kliknutím na tlačidlo "OK". Více informací
Svůj souhlas můžete odmítnout zde.

COVID-19 – Kardiolog

ČKS doporučuje, co dělat pro zachování akutní kardiologické péče

20. 3. 2020 - redakce Medical Tribune

Česká kardiologická společnost doporučuje v kardiocentrech uzavřít provoz pro elektivní výkony. Prioritním úkolem zajištění akutní kardiologické péče v kardiocentrech.

Česká kardiologická společnost vydala Doporučený postup pro zachování kardiologické péče v době epidemie SARS-CoV-2 / COVID-19. Podle autorů je prioritním úkolem zajištění akutní kardiologické péče v kardiocentrech, zejména pak péče o akutní koronární syndromy, akutní aortální syndromy, závažné poruchy srdečního rytmu, akutní srdeční, oběhová a respirační selhání a závažné plicní embolie. Při poskytování akutní koronární péče doporučuje ČKS vybavit personál katetrizačních laboratoří adekvátními OOP, které by měly být použity u každého nemocného bez výjimky „Uvědomujeme si, že velká část z tohoto doporučení závisí na adekvátní dostupnosti osobních ochranných pomůcek (OOP),“ připouští se v tomto materiálu.

Celý dokument je k dispozici na webu České kardiologické společnosti ZDE.

zpět